Een werelds verhaal uit Nederland

Het hart van ’s werelds grootste klompenproductie ligt in het oosten van Nederland, aan de Grolseweg in Beltrum. Daar nam Paul Nijhuis 40 jaar geleden het stokje over van zijn vader. Al sinds 1938 is álles wat met houten klompen te maken heeft in de familie Nijhuis verenigd. Van traditionele draagklompen tot kleine souvenirklompjes, álles wordt in huis gecreëerd. Wanneer je meegenomen wordt in het verhaal van Nijhuis merk je aan alles dat hout door hun bloed stroomt. Met liefde, passie en een enorme gedrevenheid en professionaliteit wordt dag in, dag uit gewerkt om de beste te blijven in klompen- én souvenirland. En dat is een beste uitdaging in de moderne tijd waarin we leven.

sfeer_verhaal1

Nationaal cultuurerfgoed

Klompen werden van oudsher veel ­gedragen in ons land en zijn een kenmerkend icoon voor onze toeristen. Nog steeds. Net als ­tulpen en molens. Dat is wat miljoenen toeristen als Nederlandse identiteitsiconen aanmerken, waarvan Nijhuis een groot deel levert.

Ontwikkeling & innovatie

Het gebruik van het populairste schoeisel dat ons land rijk is geweest, draagklompen, is afgenomen in de loop der jaren. Dit heeft Nijhuis juist gestimuleerd vernieuwend te werk te gaan. Altijd doorontwikkelen, innoveren en scherp blijven, dat is wat hen siert en sterk houdt. Van oerdegelijk product tot ultramoderne productietechnieken.
De machines worden in eigen huis ontwikkeld en onderhouden. Alles wordt in het Gelderlandse dorp bedacht, uitvoerig getest en na het productieproces geleverd aan onder meer Nederlandse boeren, tuincentra, souvenirwinkels en uiteraard ook aan het buitenland. Het aanbod wordt zowel als eigen product als white label vermarkt. Ook vinden diverse mooie Nederlandse merken een partner in Nijhuis als het om relatiegeschenken gaat. Vraag gerust naar voorbeelden en mogelijkheden! Neerlands grootste toeristentrekkers zijn grote afzetgebieden voor klompenfabrikant Nijhuis. Zo kleurt ieder jaar Keukenhof met meters houten kwaliteitstulpen, de nieuwste trots van Nijhuis Klompen. In prachtige kleuren en van zeer goede kwaliteit hout, verf en afwerking zijn we in Nederland een tulpenleverancier rijker die alle seizoenen van het jaar vers aanbod levert.

sfeer_verhaal2

Gezond & duurzaam

Paul Nijhuis lééft voor klompen en heeft als aanjager een heel gemotiveerd team om zich heen verzameld. Het team van deze wereldmarktleider werkt met een enorme gedrevenheid aan hun ‚erfgoed’ de klomp. Team Nijhuis is fulltime bezig met de productie van draagklompen en diverse aanverwante producten voor de souvenir-industrie. Leverbetrouwbaarheid, kwaliteit en prijs zijn daarbij belangrijke speerpunten. Nijhuis heeft zowel in Nederland als in China een eigen productiebedrijf. De combinatie van beide vestigingen is een heel bijzondere. Na het ontwikkelen van een nieuw product worden vele meters gemaakt in Nederland. Testen, aanscherpen, testen en nóg mooier & beter maken. En dan produceren tot in perfectie.
Pas als alles is doordacht, tot in de puntjes is verwerkt en goed uit de test komt, vertrekken de in Nederland vervaardigde houten producten naar het team in China voor de afwerking. Daar wordt het tweede team begeleid én opgeleid om de kwaliteit van deze afwerking te waarborgen die het familiebedrijf hoog in het vaandel heeft staan. Dagelijks wordt via de moderne communicatiekanalen overleg met China gehouden; de lijnen zijn kort, betrokken en plezierig. De volledig afgewerkte producten worden vanaf Beltrum de wereld in gezonden.

Van harte welkom!

Met genoegen hebben we je meegenomen in het verhaal van Nijhuis. Uiteraard zijn jullie voor een uitgebreidere kennismaking van harte welkom bij onze fabriek, magazijn en showroom in Gelderland.